Okulun Kısa Tanıtımı

21.01.2022 431

TARİHSEL GELİŞİM

Salihli 70.Yıl Sağlık Meslek Lisesi eğitim hayatına ilk defa 1993 yılında hemşirelik ve ebelik bölümü ile özel bir iş hanı binasında başlanmıştır. 1999 yılına kadar bu binada eğitim öğretimini sürdürmüş 1999 yılında Özel İdarenin tahsis ettiği şehir merkezinde ve başka kurumlarında içinde bulunduğu başka bir binaya geçilmiştir. Eğitim öğretime açıldığı dönemden itibaren Sağlık Bakanlığına bağlı olan Salihli 70.Yıl Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 03.02.2006 tarihli ve 26069 sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5450 sayılı "Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Bağlı Okulların Millî Eğitim Bakanlığına Devredilmesi ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" ile Millî Eğitim Bakanlığına devredilmiştir. 2009 yılında Salihli Milli Eğitim Müdürlüğünün katkıları ile Salihli 50.Yıl Ortaokuluna ait olan şu an hizmet verilmekte olan binaya Valilik oluru ile geçilmiştir. 2013 yılından itibaren Salihli Ticaret Odasının ve Yardımseverlerin katkısı ile okula ait yeni binanın yapımına başlanmış ve 2014 – 2015 eğitim öğretim yılından itibaren tamamlanmış olan yeni binasında müstakil olarak varlığını devam ettirmektedir. 2014 – 2015 eğitim öğretim yılında okulumuzun adı önce Talat Zurnacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi daha sonra Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Talat Zurnacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değişmiştir. 2014 – 2015 eğitim öğretim yılından itibaren okulumuzdaki hemşirelik ve acil sağlık hizmetleri alanları kapatılarak sağlık hizmetleri alnına geçiş yapılmıştır. 2018 – 2019 eğitim öğretim yılında konaklama ve seyahat hizmetleri alanı açılmıştır.