Dünyamız; artan nüfus, sanayileşme, orman yangınları, sera gazı artımı, doğal kaynakların bilinçsiz kullanımı gibi nedenlerden dolayı oluşan çevresel sorunlarla ve tehditlerle karşı karşıyadır. Çevre sorunlarının hızla artmakta olduğu son yıllarda çevre eğitimi de çevre sorunları kadar önemlidir. Bireylerin ve toplumların çevre bilincinin ve farkındalığının yetersiz olması, toplumda özellikle erken yaşlarda okullarda verilen çevresel çalışmaların ve farkındalıkların önemsenmemesinden ve bu çalışmaların yaygın olmamasından kaynaklanmaktadır. Dünya, çevre sorunlarını azaltmak ve gidermek için ihtiyaç duyulan bir dönem yaşamaktadır. Böylesi bir değişim için en temel adımlardan biri ise çevre eğitimidir.

Bu amaçla okulumuzda 11A sınıfı öğrencisi Hazal Karaçam, danışman öğretmen Filiz Aslan ile TÜBİTAK 2204D İklim Değişikliği Projelerine başvurmuştur.

28.03.2024 33

28-03-202428-03-2024